Ediţia 2020

După îndelungi reflecții și considerații, în cadrul întâlnirilor echipei de organizare și a consiliului științific al Școlii de vară de la Telciu, am luat decizia dificilă de a suspenda ediția din acest an a Școlii. Principala noastră grijă a fost și continuă să fie comunitatea locală din Telciu, și în particular căutăm să reducem riscurile aferente unui număr mare de oaspeți în sat. În plus, nu putem prevedea ce restricții vor rămâne valabile până în luna august, în special cele legate de călătoriile interne și internaționale, sau dacă autoritățile din România vor limita numărul de persoane care se pot aduna în același spațiu și pentru cât timp vor menține măsurile actuale de distanțare fizică.

De-abia așteptăm să ne întoarcem la Telciu și să vă întâmpinăm pe toți – profesori, participanți, parteneri și prieteni – pentru a 5-a ediție a Școlii de vară Telciu. Cu toate acestea, având în vedere circumstanțele globale actuale, credem că cea mai bună decizie este să vă planificați călătoria la Telciu pentru anul viitor, când sperăm să ne putem întâlni și să împărtășim multe experiențe minunate într-o săptămână de cursuri și povești!

Conferințele de vară de la Telciu au loc anul acesta, într-o formă hibridă, pentru a putea permite participanților să fie prezenți atât live cât și online. Încă nu am decis dacă activitățile educaționale și artistice cu copiii pot fi transformate în ateliere online sau dacă există alte soluții disponibile. Din păcate, din cauza restricțiilor existente în acest moment, activitățile comunitare și artistice care implică prezența unui public numeros nu vor avea loc (piese de teatru, etc.). Vă vom ține la curent pe măsură ce decidem în funcție de anumite activități specifice!

Aveți grijă de voi și de comunitățile voastre! Ne revedem la Telciu anul viitor!